Nico Rosberg en Michael Schumacher hebben vrede met hun zevende en achtste startplaats voor de Grand Prix van Europa. Beide rijders denken dat dit het niveau van Mercedes GP goed weergeeft.

De Duitse renstal lijkt langzaam in het seizoen te groeien, maar de strijd aangaan met de topteams is op dit moment nog even te veel gevraagd. De Red Bulls en McLaren zijn ver buiten bereik, terwijl in Valencia ook de Ferrari’s niet konden worden bedreigd.

Het grootste nieuws voor Rosberg, die de zevende tijd reed, school dan ook in iets anders. “Ik heb een setje zachte banden weten te besparen door op harde banden in Q2 in actie te komen. Dit kan van belang zijn voor de race”, aldus de Duitser, die slechts negen duizendsten sneller was dan zijn teamgenoot.

“Tijdens de vrije trainingen op vrijdag had ik moeite met het vinden van een goede afstelling, maar het team heeft goed werk gedaan door me met een verbeterde auto op pad te sturen in de derde sessie. Waar we in de race voor moeten oppassen is dat onze achterbanden niet te heet worden.”

Schumacher had ook op niet veel meer dan de achtste plaats gerekend. Niet in de kwalificatie en ook niet in de race. De zevenvoudig kampioen blijft voorzichtig. “Dit was een gemiddelde kwalificatie. Geen uitschieters, zo hangt voor ons de vlag erbij.”

“Al met al zijn we terechtgekomen waar ik ons had verwacht”, vervolgt hij. “Ik denk dat het een te optimistische gedachte is om te denken dat we in de race wel in gevecht kunnen treden met de auto’s die voor ons staan. Maar wie weet wat er gebeurt.”