Ondanks twee bolides in de toptien heeft Mercedes GP op de Nürburgring niet aan zijn eigen verwachtingen voldaan, vindt Michael Schumacher. Hij is ontevreden met de tiende startplek.

De Mercedes GP-coureurs gaven eerder deze week toe dat het seizoen wat teleurstellend verloopt, maar voegden daar aan toe dat ze blijven hopen op beterschap. Tijdens de Duitse Grand Prix blijft die beterschap vooralsnog uit.

Er was op meer gerekend dan de zesde plaats voor Nico Rosberg en de tiende voor Schumacher. En bovendien viel het grote verschil tussen de tweede op: meer dan een seconde. De zevenvoudig kampioen klaagt over de balans van zijn auto.

“Mijn auto gleed alle kanten op. Ik moest mijn best doen om de bolide onder controle te houden en de balans voelde niet optimaal”, geeft Schumacher aan. “Ik had een probleem met mijn KERS-systeem vanmorgen, maar de tijd van Nico had ik nooit kunnen evenaren. Het is tijd voor een grondige analyse.”

Om de problemen te maskeren, probeerde de Duitser harder te pushen. Maar dat had een averechts effect. “Ik maakte in mijn laatste ronde een fout in de laatste chicane, wat me waarschijnlijk de achtste plaats koste. Hopelijk kunnen we voor morgen enkele zaken verbeteren.”

Rosberg is positiever gestemd na een sessie die hem de zesde startplaats opleverde. “Het is geen slechte positie om vanaf te starten. Of het morgen nat of droog is, ik denk dat het mogelijk is om een goede prestatie te leveren.”

“De nieuwe onderdelen werken naar behoren, wat eens te meer aantoont dat het met ons de goede kant opgaat. Ik verwacht een aantrekkelijke race morgen en hopelijk kan ik de Duitse supporters een plezier doen door naar voren op te schuiven.”