Mercedes er in de eerste twee races nog niet in geslaagd om de goede kwalificaties om te zetten in een mooi resultaat tijdens de race. Volgens teambaas Ross Brawn moet het probleem nog altijd bij de banden worden gezocht.

 

Met de Grand Prix van China in het vooruitzicht, staat het team van Mercedes nog maar op één beschamend puntje. Het team heeft de grootste moeite om de temperatuur van de banden tijdens de race onder controle te houden. Was in Australië oververhitting het probleem, in Maleisië kregen ze juist te weinig temperatuur in de banden.

 

“Het is duidelijk dat we als team een stap vooruit hebben gemaakt ten opzichte van vorig jaar”, ligt teambaas Ross Brawn toe. “Helaas hebben we dat tot nu toe enkel in de kwalificaties kunnen laten zien. We gebruiken de tijd tussen de Grand Prix van Maleisië en China om uit te zoeken waar dat probleem vandaan komt.”

 

“We hebben onszelf te veel beperkt als het gaat om hoe we onze banden gebruiken”, gaat de Mercedes-teambaas verder. “We zijn daar niet flexibel genoeg in geweest en dat moeten we zien te verbeteren. Als we tegen problemen als deze aanlopen, bekijken we gezamenlijk over de hele breedte van de auto hoe we ze op kunnen lossen.”

 

Brawn benadrukt dat de auto goed is. “Kijk maar naar onze tijden in de kwalificaties. Die rijd je niet als het pakket niet klopt. Ons doel zal altijd het bouwen van een zo goed mogelijke auto voor de race zijn. Dat we zo sterk zijn tijdens de kwalificaties is daar een direct gevolg van. Als we er nu voor kunnen zorgen dat we de banden beter begrijpen, kunnen we misschien ook in de race sterk voor de dag komen”, aldus Brawn.

 

Brawn kijkt met vertrouwen naar de volgende Grand Prix in China. “Tijdens de vrije trainingen in Sepang hebben we al gezien dat, mits het droog blijft, onze racesnelheid beter is dan die in Melbourne. Wat betreft de banden zijn we hard aan het werk de problemen op te lossen en hopelijk betaalt zich dat uit in China.”