Sergio Pérez heeft er alle vertrouwen in dat hij de verplichte fitheidstest van de FIA in Canada doorstaat. De coureur van Sauber miste de Grand Prix van Monaco na een pittige crash.

De Mexicaan bracht twee dagen in het ziekenhuis door na zijn klapper in de kwalificatie. Bij het uitkomen van de tunnel ging het mis voor Pérez, die met een harde smak in de bandenstapel eindigde en pas ruim een kwartier later zijn auto verliet.

Hoewel hij zelf het liefst van start wilde gaan de volgende dag, werd dit door de doktoren verboden vanwege een hersenschudding en een verstuikt dijbeen. De race in Montréal komt wat Pérez zelf betreft niet te vroeg voor hem.

“Het gaat goed met me. Ik heb zin om weer in de auto te stappen. Ik heb nog wel wat pijn, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Ik ben vrijwel volledig hersteld”, aldus Pérez in een vraaggesprek met Mexico Today. “Ik moet een test doen van de FIA, maar daar maak ik me totaal niet druk over.”

De crash in Monte Carlo ontstond doordat Pérez in de tunnel naast de ideale lijn terechtkwam. Er waren geen aanwijzingen dat er iets mis was met zijn auto, liet Sauber al snel weten. “Ik deed wat aanpassingen in de cockpit en kwam dicht bij de muur, op het vieze gedeelte van het circuit.”

Dit leidde de crash in, denkt hij. “Toen ik remde, verloor ik de controle over de achterkant van mijn auto en was er geen houden meer aan. Tijdens het ongeval dacht ik alleen maar: ik wil morgen racen. Helaas mocht dat niet. Ik denk dat ik een kans op een goed resultaat heb laten liggen.”