Luis Perez-Sala, sinds juli in dienst als adviseur van HRT, vindt dat het kleine Spaanse team de beperkte middelen die het heeft zo efficiënt mogelijk moet gebruiken en niet op te grote voet moet leven.

HRT is sinds begin juli in handen van de Spaanse investeringsmaatschappij Thesan Capital, wat Perez-Sala enkele weken later als adviseur aanstelde.

Met de komst van Thesan Capital lijkt de toekomst van het daarvoor zo kwakkelende HRT weer een stukje zekerder te zijn, maar Perez-Sala waakt ervoor dat HRT nu ineens geld gaat uitgeven dat er niet is: “We moeten niet ineens gaan doen alsof we een team zijn met een budget dat groter is dan wat we hebben”, zegt hij in gesprek met de Spaanse website caranddriverinthef1.com.

“We hebben nu weliswaar geld genoeg, maar we blijven waarschijnlijk toch het team met het kleinse budget”, is Perez-Sala realistisch. “Aan onze auto en ons personeel moeten we simpelweg uitgeven wat daarvoor nodig is, maar we moeten het efficiënt aanpakken en op een slimme manier werken.”

“Het komt sowieso niet aan op wat we zeggen, maar op wat we doen”, weet Perez-Sala, die aan het eind van de jaren tachtig zelf 26 Grands Prix reed. “De auto voor 2012 heeft wat dat betreft onze prioriteit”, benadrukt hij. “Hoewel we alle andere zaken ook niet mogen vergeten, is het belangrijk dat we volgend jaar een goede bolide hebben.”

“Dat is dan ook waar iedereen nu aan werkt, en we zullen straks in februari wel zien of ons werk zich gaat uitbetalen of niet.”

Behalve met de auto van 2012 is HRT achter de schermen ook nog met een reorganisatie bezig, al let het team erop geen overhaaste beslissingen te nemen.

Wat volgens Perez-Sala op termijn echter sowieso moet veranderen, is dat de technische faciliteiten van HRT bij het bedrijf van teambaas Colin Kolles in Duitsland staan en het hoofdkwartier in het Spaanse Murcia. “Dat is natuurlijk niet handig, en misschien zelfs wel ons grootste probleem”, denkt de adviseur. “We moeten die twee afdelingen eigenlijk samenvoegen.”

Toch betekent dit zeker niet dat HRT zich van Kolles wil afscheiden, zo benadrukt Perez-Sala. Toen Thesan Capital net in HRT stapte waren er ook al berichten waarin dat werd geopperd, maar volgens de adviseur is er geen sprake van en levert de teambaas goed werk: “Hij heeft veel voor het team gedaan en hij en zijn bedrijf zijn belangrijk voor ons. Het zou niet logisch zijn om met Kolles te breken.”