Sergio Pérez is komend seizoen de teamgenoot van Nico Hülkenberg bij Force India. De Mexicaan neemt naar verluidt vijftien miljoen euro mee naar het team van Vijay Mallya. Zowel Paul di Resta als Adrian Sutil kan op zoek naar een nieuwe werkgever.

Pérez werd na een teleurstellend seizoen bij McLaren vervangen door de Deense debutant Kevin Magnussen. Force India, dat eerder een verzoek van McLaren afwees om Magnussen onder te brengen, ziet nog wel perspectief in de carrière van Pérez.

Ook Giedo van der Garde was in de race voor het stoeltje bij Force India. Hij kon rekenen op de steun van aandeelhouder Michiel Mol, wiens belang onlangs verder werd teruggebracht tot ongeveer tien procent, maar de teamleiding heeft dus anders beslist. Voor Van der Garde zijn er nog twee opties over, een langer verblijf bij Caterham of een overstap naar Sauber.

Pérez neemt naar verluidt ongeveer vijftien miljoen euro mee naar Force India. In een persbericht schrijft de renstal van Vijay Mallya over een overeenkomst voor meerdere seizoenen. “Het is geweldig om naar buiten te brengen dat Force India het nieuwe team is waar ik voor ga rijden”, vertelt Pérez in een reactie. “Dit team was altijd al mijn eerste keuze.”

“Ik ben blij dat de deal rond is en daarvoor wil ik Vijay en de rest van het team voor bedanken. Dit is een jong team met veel doorzettingsvermogen. In de afgelopen jaren produceerden ze snelle wagens. Volgend jaar zijn de regels veel anders, maar ik heb daar nu al een goed gevoel over. Ik ben van plan snel de fabriek een bezoekje te brengen om iedereen te leren kennen.”

Teambaas Mallya is er trots op dat Pérez voor zijn team gaat rijden. “Hij brengt een gezonde combinatie van jeugd en ervaring mee en ik ben onder de indruk van zijn recente prestaties”, aldus de Indiër. “Hij heeft al meerdere malen op het podium gestaan en het feit dat McLaren hem vorig jaar een contract aanbood, onderschrijft dat hij een coureur is om in de toekomst in de gaten te houden.”

“Sergio is ongelooflijk getalenteerd en wij zijn er trots op dat hij voor ons team gaat rijden. Hij is heel snel en heeft lef. Wij moeten er voor zorgen dat hij optimaal rendeert. Volgend jaar hebben we met hem en Nico een ongelooflijk competitief rijdersduo die onze doelen gaan halen.”