Nico Rosberg is in zijn nopjes met de derde tijd die hij klokte in de kwalificatie van de Turkse Grand Prix. Het was zijn beste prestatie op zaterdag tot nu toe dit seizoen.

Ondanks grootspraak lukte het Mercedes GP nog niet om op pure snelheid een serieuze uitdager te zijn van de topteams, maar wellicht komt daar in Istanbul verandering in. Met een plek op de tweede startrij is de voorzet gegeven.

“Ik ben hier blij mee, dat lijkt me duidelijk. Het is leuk om te zien dat we iedere race vooruitgang weten te boeken. Als je ziet waar we vier races geleden stonden… We leren van onze fouten, dat blijkt uit de cijfers”, reageert Rosberg na de kwalificatie.

“We proberen de potentie die onze auto herbergt te benutten en willen als team goede prestaties neerzetten. Natuurlijk zouden we het liefst nog verder naar voren staan, dus we moeten volop blijven pushen om onszelf te verbeteren.”

Hoewel Rosberg toegeeft dat Red Bull in de race waarschijnlijk opnieuw het snelste team van het startveld is, verwacht hij kort na de start de tweede plaats af te pakken van Mark Webber. “Ik start vanaf de schone kant van het rechte stuk, dus de kans om Mark te passeren acht ik groot, ja.”

“Dat neemt niet weg dat Red Bull op dit moment sneller is dan wij. We zien wel wat er gebeurt en hebben in China al laten zien dat we weten hoe het spelletje werkt als het op strategie aankomt. Ik heb vertrouwen in een goede race. Nu is het afwachten wat ik daadwerkelijk kan bereiken.”