De Grand Prix van Canada is in de 25e ronde gestaakt wegens hevige regenval. Meerdere coureurs klaagden over het gebrek aan zicht en daarop besloot de wedstrijdleiding in te grijpen.

De coureurs reden op dat moment al achter de safetycar omdat opnieuw een bui over het circuit in Montréal trok. De omstandigheden zijn de hele dag zeer wisselend, al regent het op het ene moment harder dan op het andere moment.

Vanwege het water op het circuit werd ook besloten achter de safetycar van start te gaan. Na enkele ronden werd de race pas vrijgegeven. Lewis Hamilton was kort na de ‘start’ de eerste – en voorlopig – enige uitvaller na een aanvaring met teamgenoot Jenson Button.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de race weer wordt herstart. De auto’s worden op het moment van schrijven ingepakt met lakens om ze te beschermen tegen de neerslag, die nog altijd hevig is.

Er is nog een kleine anderhalf uur te racen in Canada. Als de race straks wordt hervat, is Sebastian Vettel koploper. Kamui Kobayashi reed op de tweede plaats gevolgd door Felipe Massa.