Het is dat hij een raceoverall aan had in plaats van zijn zondagse pak, maar verder leekt het net alsof Sebastian Vettel aan een zondagsritje bezig was onderweg naar zijn achtste zege op rij.

Vettel hoefde eigenlijk maar drie keer op te letten tijdens de race op het Circuit of the Americas: bij de start, bij de herstart na de vroege safety car én bij het wegrijden na zijn pitstop, waarbij achterblijver Max Chilton iets dichterbij zat dan de Red Bull-coureur lief zal zijn geweest. Aangezien Chilton echter ook oplette, liep het zonder problemen af.

Voor de rest was de Grand Prix van de Verenigde Staten gesneden koek voor Vettel, die de race absoluut onder controle had. Hoewel Red Bull wel de gebruikelijke waarschuwingen aan het adres van de wereldkampioen deed over bandenslijtage en mogelijke safety cars, lijken die door de dominantie van team en coureur tegenwoordig meer op toneelstukjes om de schijn van spanning op te wekken.

Vechten achter Vettel
Achter de zijn twaalfde zege van het seizoen pakkende Vettel werd de race bij vlagen opgeleukt door aardige gevechten, maar een spekstakelstuk was het niet. Romain Grosjean en Vettels teamgenoot Mark Webber maakten de strijd om P2 nog leuk aan het eind, maar Webber wist niet meer voorbij te komen aan Grosjean, die zijn slag al bij de start had geslagen door Webber te verschalken.

P4 was er voor Lewis Hamilton, die kortstondig op de derde plek lag nadat ook hij Webber pakte bij de start, maar Webber stelde in ronde dertien orde op zaken door met een zelfverzekerde move buitenom bij Hamilton te gaan bij het aanremmen van bocht twaalf.

Hamilton kon daarna niet veel meer uitrichten. De Engelsman reed vrij anoniem rond, behalve op de momenten dat hij zijn beste Kimi Räikkönen-imitatie deed en zijn team Mercedes geagiteerd over de boordradio vroeg om hem juist wel of juist niet informatie te geven over de banden en dergelijke.

Achter Hamilton kwam Ferrari-kopman Fernando Alonso, ondanks dat hij niet honderd procent fit was, als vijfde over de streep. Onderweg naar P5 vocht Alonso een aantal leuke duels uit, waaronder met Sauber-rijder Nico Hülkenberg, die hij met een slimme van-buiten-naar-binnen actie naar de zesde plek terug verwees. Hülkenberg pakte P5 in de slotronde nog kortstondig af van Alonso, wiens banden op dat moment totaal op waren, maar de ervaren rot Alonso counterde direct en besliste het gevecht in zijn voordeel.

Punten
De zevende plek was er voor Sergio Pérez, die in zijn quasi-thuisrace goed terugsloeg na eerder deze week verteld te zijn dat zijn tijd bij McLaren er binnenkort op zit. P8 was er voor de solide Valtteri Bottas. Hij pakte zijn eerste punten in de Formule 1, welke ook zeer welkom zullen zijn bij het worstelende Williams, het team waarvoor dit pas de tweede puntenfinish van het seizoen is.

Nico Rosberg ging, dankzij een aantal inhaalacties van ver terug aan het eind van de DRS-zones, met P9 aan de haal. Het laatste puntje was er voor Jenson Button, die op het eind nog aan Daniel Ricciardo voorbij ging. Lotus-invaller Heikki Kovalainen eindigde buiten de punten door een slechte start, schade aan zijn voorvleugel en een defect KERS.

Van der Garde
Giedo van der Garde verloor door een mindere start een plekje aan Jules Bianchi en kon die positie daarna niet meer terugpakken van de Marussia-coureur. Goed nieuws voor Van der Garde is wel dat hij voor teamgenoot Charles Pic eindigde. De negentiende plek was daarbij Van der Garde’s deel.