Op een slof en een oude raceschoen wordt Sebastian Vettel nog geen kampioen, maar wint hij wel met twee vingers in de neus de race in Bahrein. Kimi Räikkönen houdt de schade beperkt en wordt tweede, terwijl Fernando Alonso een middag kent om snel te vergeten.

De Spanjaard startte goed aan de Grand Prix van Bahrein. Hij haalde bij de start Vettel in, maar de Duitser maakte dat in dezelfde ronde weer goed. Een paar ronden lang was het een denderend gevecht tussen Nico Rosberg, Vettel en Alonso. Een zinderend gevecht dat in het voordeel van Vettel beslecht werd. De andere twee vielen daarna snel terug. Rosberg omdat de Mercedes geen goede racepace heeft, en Alonso omdat zijn DRS-systeem niet meer dicht wilde. Het kostte hem twee pitstops, omdat de Spanjaard na zijn eerste reparatiebeurt het systeem tóch nog een keer gebruikte en dezelfde kwaal zich voordeed. De wereldkampioen van 2005 en 2006 zakte daarom terug naar de achttiende plaats en eindigde de race als achtste.

Het maakte het allemaal des te makkelijker voor Vettel, die in het vervolg van de race in zijn cockpit bij wijze van spreken een krantje mee had genomen om rustig tijdens de Grand Prix te lezen. Daarachter gebeurde er echter genoeg. Op elk moment van de race was er wel ergens op de baan een duel, met als smaakmakers het McLaren-duo. Sergio Pérez en Jenson Button gaven elkaar geen ruimte, maar over het algemeen liep het wel goed af. De enige schade in een van die typische Wheelbang­-duels was aan Pérez’ voorvleugel.

De McLarens waren wat betreft de duels echte smaakmakers van de race in Bahrein. Paul di Resta was dat op sportief vlak. De Schot reed vanaf moment één vooraan mee, waar teamgenoot Sutil door een lekke band (dankzij Felipe Massa) terugviel bleef Di Resta uit de problemen. Enige tijd reed hij zelfs aan de leiding van de race. Ook Romain Grosjean viel in positieve zin op met rustig rijgedrag en beheerste inhaalacties. In de slotfase knikkerde de Fransman Di Resta van het podium af.

Voor Giedo van der Garde werd de race in Sakhir er een om snel te vergeten. In de eerste ronde botste hij hard met Jean-Éric Vergne. De Caterham-coureur kon zijn weg wel vervolgen, moest de pits in om een voorvleugel te vervangen, maar de wagen was wel flink gehavend.

Ook Ferrari wil deze race waarschijnlijk heel snel vergeten. Fernando Alonso verspeelde veel punten met zijn haperende DRS-systeem en Felipe Massa moest een extra keer stoppen vanwege een klapband. Ook Rosberg zal niet blij uit Bahrein vertrekken. De polepositie kon hij verre van verzilveren: de Duitser eindigde op de negende plaats. 

Klik hier voor de volledige uitslag.