Kimi Räikkönen krijgt voorlopig een extra engineer ter beschikking gesteld door zijn team Ferrari, maar de toevoeging van de Brit David Lloyd aan zijn team maakt volgens Räikkönen vooralsnog weinig uit.

Lloyd, die tot zijn overplaatsing actief was voor het testteam van de Scuderia, is aan Räikkönens team van engineers toegevoegd omdat de coureur nog altijd worstelt met zijn auto en Ferrari de bolide zo snel mogelijk naar zijn wensen wil krijgen.

Räikkönen heeft het het hele jaar al aan de stok met zijn F14 T en Lloyd heeft nu de taak gekregen om Räikkönens vaste race engineer Antonio Spagnallo bij te staan, waarbij hij vooral moet helpen de communicatie tussen de coureur en zijn engineer(s) te verbeteren.

Ferrari denkt dat als Räikkönen beter kan overbrengen wat er volgens hem aan de F14 T schort, het logischerwijs makkelijker is de bolide op hem aan te passen, met als gevolg dat Lloyd degene was die afgelopen raceweekend als doorgeefluik voor de Fin fungeerde.

In Canada maakte dat volgens Räikkönen echter nog niet veel verschil, vertelt hij aan Motorsport-Total. “Vooralsnog is alles bij het oude gebleven. Ik praat over de radio met iemand anders, maar het werk voor de engineers blijft hetzelfde.”

“Er is dus weinig veranderd”, herhaalt Räikkönen, die ook in Canada problemen met zijn auto had. “Dit keer waren het de remmen weer. We hebben daar al vaker last van gehad. Op bepaalde momente werkten ze veel beter dan andere. Het is elke keer wel iets.”