*

Red Bull verandert procedures na ‘spionage’ Ferrari

Kevin van Nunen

Kevin van Nunen

26 mei 2011 17:23

Red Bull verandert procedures na ‘spionage’ Ferrari
Formule1

Red Bull heeft besloten zijn procedures rond pitstops te wijzigen en minder transparant te maken. Het vermoeden bestond dat Ferrari meekeek, maar dat zou niet langer moeten kunnen.

Adviseur Helmut Marko claimde na de Grand Prix van Spanje zelfs dat er sprake was van spionage, maar dat woord weigert Christian Horner tijdens een reactie in Monaco in de mond te nemen.

Al bevestigt de teambaas dat Ferrari de timing van Red Bulls pitstops erg goed kon inschatten. “We hebben onze procedures aangepast in de hoop minder transparant te zijn”, bevestigt de Brit.

“Er zijn enkele uitspraken gedaan door Marko over spionage door Ferrari, maar ik denk dat die woorden te veel zijn opgeblazen”, vervolgt Horner, die wel bevestigt dat er iets aan de hand was.

“Ik weet niet of onze teamleden op de verkeerde momenten met hun handen in hun zakken stonden of een wiel pakten juist als er iemand keek. Want dat is, denk ik, de meest waarschijnlijke verklaring. Het inbreken op radiosystemen van andere teams is vrijwel onmogelijk.”