Red Bull hoopt de komende Grands Prix grote stappen te zetten richting een oplossing voor de problemen met het KERS-systeem. De renstal worstelt al het hele seizoen met dit zwakke punt.

Dat Mark Webber tijdens de derde vrije training in Canada niet in actie kon komen was het laatste teken aan de wand dat Red Bull nog altijd in de problemen zit. Ook in de kwalificatie kon Webber van het hulpmiddel geen gebruik maken.

Bij het starten van de race sneed Red Bull zich al enkele keren in de vingers en niet zelden klinkt er over de boordradio een aanwijzing richting de coureurs in de hoop het zoveelste probleem binnen de perken te houden.

“KERS staat hoog op ons lijstje met prioriteiten. Het gaat de goede kant op en we hopen snel een definitieve oplossing te hebben. Dat we tijdens de races KERS kunnen gebruiken is alweer een ontwikkeling die twee maanden oud is. Tijd voor de volgende stap”, aldus Christian Horner.

Nu de geblazen diffusor wordt verboden valt mogelijk een voordeel voor Red Bull weg, wat direct betekent dat de importantie van KERS verder toeneemt. De teambaas wil daar nog niet op vooruitlopen. “We moeten afwachten welk effect dit verbod heeft”, stelt hij.