De Renault-coureurs zijn niet voor de volle honderd procent tevreden met hun zevende en negende startplek voor de race in Istanbul. Al noemen ze het wel een pluspunt van de schone kant te starten.

Het gebeurt wel vaker dat een oneven startpositie een voordeeltje oplevert, maar in Turkije lijkt het belang groter dan anders. Zo vaak wordt er namelijk niet geracet op het circuit dat Hermann Tilke ontwierp.

Dit voordeel weegt voor Vitaly Petrov (zevende) en Nick Heidfeld (negende) alleen niet op tegen de verbeterpunten waar zij zelf op stuitten tijdens de kwalificatie. “Ik had op iets meer gehoopt dan de zevende tijd”, erkent de Rus.

“Renault moet capabel genoeg zijn voor meer dan een zevende plaats, al is het een goed teken dat beide coureurs zich relatief eenvoudig in de toptien rijden zonder last te hebben van mechanische problemen. Hopelijk levert de race een mooiere klassering op.”

Teamgenoot Heidfeld sluit zich bij die mening aan. “Normaal gesproken is onze racesnelheid beter en ik hoop dat dit morgen eens te meer blijkt. Als negende starten is niet slecht, maar met een toefje minder overstuur zat er wellicht meer in. Gelukkig zijn we meestal verzekerd van goede starts.”