*

Renault overweegt toch Formule 1 te verlaten

Jasper Spanjaart

Jasper Spanjaart

27 maart 2015 14:01

Renault overweegt toch Formule 1 te verlaten
Racepictures

Cyril Abiteboul, de autosportchef van Renault, heeft toegegeven dat het bedrijf overweegt om de Formule 1 te verlaten. Deze uitspraken komen nadat Abiteboul vorige week nog zei dat een mogelijk vertrek totaal niet aan de orde was.

De speculaties over de toekomst van Renault komen voort uit de matige prestaties van de huidige motoren. Red Bull-teambaas Christian Horner was ook behoorlijk kritisch over het motorprogramma van de Franse producent. Hij omschreef de situatie als ‘a bit of a mess’. 

“We bekijken momenteel een aantal mogelijkheden. Een van die mogelijkheden is dat we stoppen met de Formule 1”, zo sprak Abiteboul tijdens de persconferentie in Maleisië, met Horner naast hem.

Reputatiebeschadigend

“Als de Formule 1 dermate reputatiebeschadigend is voor Renault als bedrijf en als we naar het financiële plaatje kijken en moeten concluderen dat er simpelweg meer geld uitgaat dan binnenkomt, dan moet je zo’n overweging maken”, vervolgt de Fransman.

De prioriteit van Renault ligt nu echter bij het verbeteren van de motoren. Abiteboul: “We hebben gezien met Red Bull dat de start niet is geworden wat we hadden verwacht. Zodra de motor in orde is, gaan we vanuit een marketingperspectief kijken of we meer of minder Formule 1 moeten doen.”

Lees meer over

Abiteboul Renault