De Grand Prix van Hongarije is voor Renault uitgedraaid op een teleurstellende middag. Slechts de oververhitte motor van Nick Heidfeld zorgde voor vuurwerk, maar niet volgens de manier waarop werd gehoopt.

De tweede pitstop van Heidfeld duurde iets langer dan voorzien, waardoor zijn auto niet goed meer kon worden gekoeld. Dit had de nodige vlammen tot gevolg. Onder het wegrijden waren de eerste vlammen al te zien en aan het einde van de pitstraat was er sprake van serieuze brand.

“Het was best een beetje beangstigend, want ik voelde de hitte”, verklaart Heidfeld, die in Spanje ook al een brandende Renault aan de kant moest zetten. “Ik ben maar snel uit de auto gesprongen. Gelukkig werd het vuur snel geblust.”

Dat laat niet onverlet dat Renault aan een mindere periode bezig is. “Het was geen goede race en de tweede race op rij dat ik niet aan de finish kom”, beaamt de Duitser. “Dat is teleurstellend. We moeten onszelf snel herpakken. Gelukkig kunnen we de zomervakantie daarvoor gebruiken.”

Ook teamgenoot Vitaly Petrov slaagde er op de Hungaroring niet in punten te scoren. “Tegen het einde van de race verloor ik temperatuur in mijn banden en omdat het begon te regenen, besloot ik voor intermediates te kiezen. Helaas was dat geen goede keuze omdat het snel droog werd.”

“Met de wijsheid achteraf kan ik zeggen dat ik beter voor superzachte banden had kunnen gaan. Het was best mogelijk in de punten te eindigen, maar nu word ik twaalfde. Het was vandaag niet voor ons weggelegd.”