Nico Rosberg is deze zomer in Nederland in actie te zien. De winnaar van de Grand Prix van China is door verzekeraar Allianz Nederland gestrikt om deel te nemen aan Rotterdam City Racing.

 

De organisatie van Rotterdam City Racing doet altijd zijn best de beste bezetting naar de havenstad te halen. Vorig jaar verscheen naast Mercedes GP, ook Ferrari aan de start. Dit keer hebben ze weer een publiekstrekker met kersverse Grand Prix-winnaar Nico Rosberg.

 

Op 26 augustus vindt de achtste editie van City Racing plaats. Voor Rosberg is het de tweede keer dat hij deelneemt aan het grootste autosportspektakel van Nederland. In 2006 stuurde de Duitser, in zijn eerste Formule 1-seizoen, de Williams door de straten van Rotterdam.

 

“Ik kijk ernaar uit weer terug te keren naar Rotterdam om de bezoekers te entertainen en ben blij dat het Drive Safely-programma van Allianz Nederland dat mogelijk maakt. Doordat ik in 2006 al eens het parcours heb gereden weet ik wat de mogelijkheden zijn en dit zal de show ten goede komen”, aldus de Mercedes-coureur.

 

Organisator Rotterdam Racing verheugd zich op de komst van Rosberg en zijn Mercedes- bolide. ‘Direct na de editie in 2011 hebben we met Allianz en Mercedes positief geëvalueerd. We zijn bijzonder trots dat het team GP-winnaar Rosberg stuurt. We kennen Nico nog uit 2006 en hebben toen een gedreven en enthousiaste coureur aan het werk gezien in Rotterdam”, aldus organisator Herman Vaanholt.

 

“Allianz onderstreept met zijn activiteiten binnen de Formule 1 het belang van veiligheid. Ook tijdens ons evenement heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Met dank aan de verzekeraar kunnen de nationale- en internationale autosportfans deze zomer wederom genieten van Mercedes”, vervolgt Vaanholt.

 

Naast de komst van Nico Rosberg verwacht de organisatie op korte termijn meer deelnemers te onthullen.