Nico Rosberg heeft wat met de Grand Prix van Bahrein. Hij debuteerde er en sleepte vandaag zijn tweede pole op rij op het circuit van Sakhir binnen. “Ik kom hier graag”, erkent hij daarom ook.

De Mercedes-coureur debuteerde in 2006 voor Williams in de Formule 1 en de openingsrace was in Bahrein. Rosberg stal daar de show door meerdere mooie inhaalacties te plaatsen en tevens de snelste ronde van de wedstrijd te noteren. Hij eindigde de race uiteindelijk als zevende. Dit resulteerde erin dat pa Keke, wereldkampioen in 1982, zijn zoon maar trakteerde op een etentje.

Vandaag presteerde Rosberg opnieuw top in Bahrein. In de eerste kwalificatie was hij nog wel een tiende langzamer dan teamgenoot Lewis Hamilton, maar vanaf de tweede kwalificatie hield hij de wereldkampioen van 2008 achter zich.

Afkoelen

Maar automatisch ging dat – uiteraard – niet. “We hebben een manier gevonden om ons te verbeteren en wat problemen op te lossen”, zegt Rosberg in de persconferentie over het verloop van het weekend. “De uitdaging zit ‘m dit weekend in de wisselende omstandigheden. Tijdens de trainingen was het nog erg warm, maar ’s avonds koelt het snel af. Die overgang hebben we goed weten te maken.”

“Het ging ook lekker. Ik ben blij dat ik morgen vanaf pole start. Ik heb goede herinneringen aan dit circuit. Ik debuteerde hier en kom hier ook graag. De lay-out past bij me”, aldus Rosberg, die morgen de klus wil klaren. “Dan is het weer een heel ander verhaal met nieuwe uitdagingen. Het zal een uitdaging worden om de slijtage van de banden binnen de perken te houden.”

Winnen

Rosberg won nog nooit in Bahrein en daar wil hij verandering in brengen. “Ik heb wel vertrouwen in de race. Gisteren heb ik al meerdere goede lange runs gereden. Ik heb er vertrouwen in dat ik morgen vooraan blijf.”