Nee, met een vijftiende en achttiende plaats in de tweede vrije training ga je als Nico Hülkenberg en Esteban Gutiérrez niet met een gerust hart naar bed. “Dit wordt vanavond lang doorwerken”, zegt Hülkenberg.

“We hebben wel ons geplande programma afgewerkt”, vervolgt de Duitser. “Dat ging allemaal prima, maar wat betreft de snelheid moet er nog wel wat gebeuren. Ik verwachtte al dat dit circuit een paar van onze zwakten zou blootleggen, maar ik denk dat er ook mogelijkheden zijn. Al ben ik nog steeds niet blij met de balans in de wagen. Als we dat weten te verbeteren gaan we al een stuk rapper, maar dit wordt vanavond lang doorwerken om het maximale uit dit weekend te halen.”

Gutiérrez gaf vanmiddag een halve seconde toe op zijn Sauber-teamgenoot. “We hebben de balans tussen de trainingen door verbeterd”, aldus de Mexicaan. “De eerste training was een lastige, vanwege die matige balans. We probeerden toen veel verschillende afstellingen uit, en alles viel ’s middags op z’n plaats.”

“We gaan nog te langzaam in langzame bochten vanwege een matige stabiliteit en een gebrek aan tractie. Hiervoor moeten we de data analyseren en hier aan werken zodat de auto sneller gaat.”