Sauber heeft geen punten overgehouden aan de Grand Prix van Bahrein. De Zwitsers verwachtten een lastige race en kregen die ook. Nico Hülkenberg eindigde als twaalfde terwijl Esteban Gutiérrez slechts als zestiende eindigde.

“Het was een lastig en frustrerend weekend”, resumeert Hülkenberg. “Vanaf het begin was het al duidelijk dat we niet snel genoeg waren en dat het een uitdagende race ging worden. We zijn te langzaam en de achterbanden slijten te snel. Dit weekend schoten we dus tekort. We stopten iets aan de late kant omdat we verwachtten het lastig te krijgen met weinig brandstof. Dat heeft ons een positie gekost. Tijdens dit weekend werd het ons duidelijk dat we absoluut nieuwe onderdelen moeten meenemen naar Barcelona. Alleen dan worden we sneller en kunnen we weer punten pakken.”

Gutiérrez kan – terecht – niet leven met zijn zestiende plaats. “Ik verwachtte een lastige race en die heb ik gekregen ook”, aldus de Mexicaan. “We moeten sneller worden. In de openingsronde raakte ik iemand in de tiende bocht. Dat was niet te ontwijken. Verder ging het wel oké, maar dit is natuurlijk niet een plaats waar we willen finishen. We moeten onze strategie analyseren. Hopelijk nemen we goede verbeteringen mee naar Barcelona.”