Michael Schumacher heeft laten weten vereerd te zijn dat hij als 42-jarige en zevenvoudig kampioen nog altijd onderwerp is van kritiek als zijn prestaties tegenvallen.

Na afloop van de Turkse Grand Prix, die voor de Duitser zeer teleurstellend verliep, was hij het mikpunt van spot en kritiek. Schumacher voegde daar kort na de finish zelf aan toe dat hij de ‘grote vreugde’ mist aan het rijden van Formule 1.

Verschillende criticasters riepen hem al op snel weer te stoppen, maar daar gaat Schumacher niet in mee. “Ik heb alle begrip voor de teleurstelling van mijn fans, maar ik beloof ze dat ik alles geef en keihard blijf werken om terug te keren aan de top”, vertelt hij in Bild.

“De motivatie is er nog steeds. Na elke zware storm gaat uiteindelijk de zon weer schijnen. Het is niet zo dat ik het leuk vind om kritiek te krijgen, maar het hoort erbij. In die zin is er voor mij ook niets veranderd. Ik heb dit al zo vaak meegemaakt”, vervolgt Schumacher tegenover auto motor und sport.

Tegenover SID laat de Mercedes GP-coureur zelfs doorschemeren dat hij ‘gevleid’ is. “En een beetje trots ook, het voelt als een eer dat ik nog zo volop in de schijnwerpers sta. Naar dat gevoel gaat ook mijn voorkeur uit in deze situatie.”