Michael Schumacher heeft Nico Rosberg in een chaotische kwalificatie in Monaco verslagen. De sessie lag lange tijd stil vanwege een ongeval van Sergio Pérez. Rosberg was allang blij dat hij reed.

De Duitser crashte vanmorgen op hetzelfde punt als Pérez; bij het uitkomen van de tunnel. Waar Pérez naar het ziekenhuis moest worden gebracht, kwam Rosberg ’s middags alweer in actie. Hij bedankt daarvoor zijn monteurs, die de auto snel herstelden.

“Niemand was boos toen ik me meldde in de pitstraat, terwijl ik toch echt zelf in de fout ging. Dat deed me goed. De monteurs kwamen naar me toe en zeiden: kop op, straks goed kwalificeren! Dat heb ik ook geprobeerd”, vervolgt Rosberg.

Halverwege de eerste sessie meldde hij zich weer op het circuit om zich in Monte Carlo vervolgens voor de derde sessie te plaatsen. “Het verliep allemaal wat chaotisch de laatste tien minuten en in de slotfase kon ik geen supersnelle ronde meer rijden omdat mijn banden niet optimaal werkten. Maar gelukkig start ik vanuit de toptien.”

Er waren tijden dat ook Schumacher tevreden was met een positie in de toptien, maar nu hij zich voor de derde keer op rij plaatste voor Q3 wordt het tijd om verder te kijken. De vijfde startpositie past in de plaatje.

“Ik denk dat ik tot de mazzelaars van de omstandigheden behoor, aangezien de zevende plaats meer realistisch zou zijn. Dat neemt niet weg dat ik ga proberen hier optimaal gebruik van te maken en we weten hoe moeilijk het is om hier in te halen. Het wordt vast een spannende race.”