Voor het eerst dit seizoen start Michael Schumacher een Grand Prix vanuit de toptien. Dat is voor hem alleen geen reden om tevreden te zijn. “Het leek nergens naar in de derde sessie.”

De Mercedes GP-coureur was in de derde vrije training slechts één duizendste langzamer dan snelste man Sebastian Vettel en wist eliminatie in de eerste twee sessies van de kwalificatie te ontlopen.

Juist op het moment dat hij zich van voren kon laten zien, ging het echter mis: Nico Rosberg start niet alleen vijf plaatsen verder naar voren, hij was ook zeven tienden sneller. “Het verschil tussen een derde en achtste plaats is nogal groot. Ik ben totaal niet blij”, aldus Schumacher.

“Op de één of andere manier leek het in Q3 helemaal nergens naar. Het goede gevoel uit de ochtend was totaal verdwenen. In de tweede sessie ging het al minder goed en die trend zette zich door. We konden de prestaties van vanmorgen helaas niet herhalen.”

Schumacher denkt dat hij en Mercedes goed moeten uitzoeken hoe dit kon gebeuren. “Hoe harder ik pushte, des te slechter ging het. Tot ik uiteindelijk helemaal geen grip meer had zonder te weten waarom.”