Sauber heeft Mark Smith benoemd tot technisch directeur. De Brit treedt op 13 juli in dienst bij de Zwitserse renstal.

Smith was eerder in dienst van Caterham, waar hij in mei vorig jaar op straat werd gezet. De 54-jarige technicus begon zijn Formule 1-carrière bij Jordan. Bij dat team was hij medeontwerper van de legendarische 191. Later was Smith ook technisch directeur bij Red Bull Racing en Force India.

“Toen ik voor het eerst de fabriek in Hinwil zag, besefte ik hoeveel mogelijkheden ik zou hebben”, aldus een vertrouwensvolle Smith. “De windtunnel, de supercomputer en de werkplaats zijn allemaal van een hoog niveau. Sauber is sowieso een heel kundig team. Reden genoeg voor mij om naar Hinwil te komen.”

Smith ziet de toekomst van Sauber dus positief in. “De fabriek voldoet aan alle eisen om competitief te zijn”, meent hij. “Sauber heeft enorm veel potentie. En dat is in de Formule 1 lang niet vanzelfsprekend.”

Teambaas Monisha Kaltenborn is uiteraard blij met haar nieuwe werknemer. “Mark heeft veel ervaring in de Formule 1. Bovendien kent hij de uitdagingen waar privéteams mee te maken krijgen. Hij weet dat het belangrijk is rustig te blijven en de zaken in perspectief te plaatsen. Hij heeft onze volledige steun.”