Met de derde en vierde plaats in de eerste training, startte Williams uitstekend aan het raceweekend in Melbourne. Ook de tweede sessie, met de achtste en twaalfde plaats, biedt perspectief.

“Dit was een goede dag voor ons”, concludeert Valtteri Bottas. Williams reed vandaag immers 115 ronden. “Er waren geen grote problemen met de wagen, dus het team heeft dat goed gedaan. De wagen was immers na de laatste test compleet uit elkaar gehaald en geanalyseerd. We hebben ons programma afgewerkt waarin we afstellingen voor korte en lange runs hebben uitgeprobeerd. We hebben na de eerste sessie de balans in de wagen weten te verbeteren. De wagen presteert goed, maar het kan natuurlijk altijd beter.”

Bottas was in beide sessies Felipe Massa te snel af. De Braziliaan stapte niettemin tevreden uit op de eerste dag van zijn eerste raceweekend voor Williams. “Het was goed dat we veel ronden hebben gereden. Hierdoor begrepen we beter hoe de auto presteert op dit specifieke circuit”, aldus Massa. “Er deden zich geen problemen voor en dat is erg belangrijk met het oog op de rest van het weekend.”

“We moeten nog veel verbeteren aan de afstelling. Toch was dit een goede dag. We gaan de rest van het weekend tevreden tegemoet.”