Adrian Sutil sluit zich de komende dagen af van allerlei randzaken om zich puur te focussen op het neerzetten van een goed resultaat tijdens de Spaanse Grand Prix. De Duitser ligt onder vuur.

De coureur van Force India raakte in opspraak nadat Eric Lux – aandeelhouder van Renault – aangifte besloot te doen. De aanleiding vormde een incident in een nachtclub na afloop van de Chinese Grand Prix.

Het verhaal zorgt voor veel afleiding bij Sutil omdat iedereen van hem wil weten hoe en wat. “Het hoort erbij, eerlijk gezegd, maar ik focus me alleen maar op zo goed mogelijk presteren met Force India. Ik ben hier in Barcelona om te racen”, reageert hij.

“Ik concentreer me op de Grand Prix van Spanje en op die van volgende week in Monaco. Iets anders telt niet en dat is alles dat ik er op dit moment over wil zeggen”, besluit Sutil. “Met de voor mij lastige situatie probeer ik zo goed mogelijk om te gaan.”

Hoewel Force India het vertrouwen uitsprak in zijn coureur, werden er na de verklaring van het team toch de nodige wenkbrauwen gefronst omdat wel erg werd benadrukt dat Force India in Barcelona een beroep doet op Sutil. Alsof het daarna anders wordt.

Manager Manfred Zimmermann stelt dat er geen vraagtekens staan achter de toekomst van Sutil bij. “Force India werd gevraagd of Adrian erbij is in Barcelona. Toen antwoordde het team dat Sutl in de auto zit in Barcelona. Zo simpel zit het in elkaar.”