Het verschil met Q2 is verkleind tot minder dan een halve seconde en dat stemt Team Lotus tevreden. Met updates in het verschiet denkt Heikki Kovalainen snel beter te kunnen.

De Finse coureur noteerde tijdens de kwalificatie voor de Turkse Grand Prix de achttiende tijd en denkt dat zijn team op koers ligt om definitief aansluiting te vinden. “We missen nog een beetje snelheid, verder ging alles naar wens”, geeft Kovalainen aan.

“Over mijn eigen snelle ronde ben ik zeer goed te spreken omdat ik gewoon een goede ronde reed zonder fouten te maken. Het voelt goed om steeds dichterbij ons doel te komen en hoop dat we in Barcelona echt volop kunnen meedoen.”

Voordat het over twee weken zover is, staat er eerst in Istanbul nog een race op het programma. “De concurrentie is steeds minder ver weg, maar we moeten wel zelf goed blijven presteren. De race van morgen is een mooi moment om onze basis te optimaliseren.”

Kovalainen was in de kwalificatie maar liefst 0,9 seconde sneller dan teamgenoot Jarno Trulli. De Italiaan voert een belangrijk argument aan voor dat grote verschil. “Ik kon mijn achtervleugel niet verstellen, wat me zeker op deze baan gewoon veel tijd kost. Hopelijk is het morgen opgelost.”