Volgens het Duitse – en doorgaans goed geïnformeerde – Motorsport Total is de kans zeer groot dat teambaas Colin Kolles binnenkort bij HRT vertrekt en bij het team van Williams in dienst treedt.

Volgens Motorsport-Total is een vertrek van Kolles bij de Spaanse renstal aanstaande en zal Hispania hier op niet al te lange termijn zelf melding van maken via de officiële kanalen.

Kolles zelf geeft geen reactie op de geruchten, maar bronnen van de Duitse publicatie geven aan dat de kogel al door de kerk is en het afscheid van de teambaas vast staat.

Als reden voor het vertrek van Kolles wordt een mogelijke (bestuurs)functie bij het team van Williams genoemd. Deze renstal is namelijk bezig met een bestuurlijke en technische herstructurering, en Kolles onderhoudt naar verluidt nauwe banden met Williams-aandeelhouder Toto Wolff.

Kolles heeft daarnaast ook in het verleden een belangrijke rol gespeeld in de deal die Williams enkele jaren geleden sloot om met Porsche de 911 GT3 R Hybrid te ontwikkelen, welke gebruik maakt van hetzelfde Kinetic Energy Recovery System dat Williams in 2009 in de Formule 1 gebruikte. Een ander interessant detail is dat HRT dit jaar gebruik maakt van versnellingsbakken en bijbehorende technologie van Williams.

Een vertrek van Kolles bij HRT zou overigens grote gevolgen voor die renstal hebben, aangezien de officieel in Murcia gevestigde formatie veel gebruik maakt van de faciliteiten die Kolles – die zelf teams in de DTM en langeafstandsracerij heeft gerund – in Duitsland bezit.

Als mogelijke opvolgers van Kolles bij HRT worden zowel de namen van teameigenaar José Ramón Carabante als diens zoon genoemd. Ook een promotie van Geoff Willis, de huidige technische chef, behoort tot de mogelijkheden.