Het team van Sauber had het in de vrije trainingen al zwaar en heeft daar in de kwalificatie geen verandering in kunnen brengen: Felipe Nasr en Marcus Ericsson waren na Q1 al klaar.

Nasr reed daarin een zestiende tijd en Ericsson een achttiende. Door de gridstraf van Romain Grosjean en het feit dat Carlos Sainz vanuit de pits moet beginnen, mag Nasr zondag echter als veertiende van start gaan, terwijl Ericsson enkel van de pech van Sainz profiteert en van P17 moet komen.

Dat het niet liep, daar draaien de Braziliaan en de Zweed echter niet omheen. “We zijn uiteraard teleurgesteld dat we zo ver terug op de grid staan”, erkent Nasr. “We wisten na de vrije trainingen al dat we het hier moeilijk zouden krijgen. Op het moment moeten we echter roeien met de riemen die we hebben en gewoon proberen het maximale uit de auto te halen”, weet Nasr, wiens team weinig updates heeft gebracht voor de Sauber C34.

Om het in de race goed te doen, heeft Sauber geluk nodig, zo weet Nasr: “Maar van de vorige races hier, weten we dat er in Monaco van alles kan gebeuren”, zo houdt de momenteel met veertien punten als negende geklasseerde Nasr goede hoop.

Ook teamgenoot Ericsson trapt de open deur in dat Sauber haar best gaat doen er tijdens de race het beste van te maken, ondanks hoe teleurstellend de kwalificatie verliep. “We hebben het hier al sinds de eerste training zwaar, vooral omdat het best koud is en we de banden niet goed aan de praat weten te krijgen”, kaart hij aan. “Ik had trouwens ook nog last van verkeer in de kwalificatie, zoals dat hier kan gebeuren. Dit was geen beste dag voor ons.”