Colin Kolles heeft laten weten dat hij afziet van het indienen van protesten tegen teams die ook in Monaco rijden met een geblazen diffusor. De FIA probeert zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Dat volstaat voor Kolles, die de aanpak van de autosportbond in eerste instantie hekelde. De FIA wilde de geblazen diffusors verbieden, maar kwam daar later weer op terug. Op dit moment is het enigszins onduidelijk hoe het verder moet.

Kolles schreef namens HRT een brief naar de FIA en dreigde met het indienen van protesten in Monte Carlo omdat de hele situatie hem niet aanstaat, maar het antwoord op zijn brief stelt hem tevreden.

Volgens informatie van Autosport.com heeft de FIA in een reactie aan Kolles duidelijk gemaakt dat het zo snel mogelijk opheldering probeert te verzorgen. Kolles is nu bereid af te wachten wat de Technische Werkgroep concludeert tijdens een bijeenkomst op 16 juni.

“Ik kan uitsluiten dat ik een protest indien”, aldus Kolles. “De FIA heeft me gevraagd beschikbaar te blijven en dat doe ik. We kunnen de FIA ongetwijfeld vertrouwen voor het nemen van gepaste maatregelen.”