Daniil Kvyat en Jean-Éric Vergne kwalificeerden zich vandaag als dertiende en veertiende. Dat ze daar niet tevreden mee zijn, zegt genoeg over de sterke seizoensstart van Toro Rosso.

Want de Italiaanse formatie haalde zowel in Australië als Maleisië punten. In Bahrein lijkt het team daar iets meer moeite voor te moeten doen. “Ik ben een beetje teleurgesteld, maar ook verbaasd dat we niet verder kwamen dan de tweede kwalificatie”, adus Kvyat. “We waren immers snel genoeg om de laatste sessie te halen. Helaas gingen anderen sneller en wij verbeterden ons onvoldoende. Het was dus niet echt een kwalificatie om tevreden mee te zijn. Hier gaan we vanavond naar kijken. Hopelijk rijden we morgen opnieuw een sterke race.”

Vergne krijgt vooralsnog geen grip op zijn jonge Russische teamgenoot. “Het team heeft het vandaag goed gedaan door mij een auto te geven die beter bij mij past. We hebben een stap voorwaartse gemaakt ten opzichte van gisteren. Toch verloor onze wagen aan kracht. We gaan kijken wat de oorzaak hiervan is”, vertelt de Fransman.

“We moeten in ieder geval positief blijven. De veertiende startplaats is zo slecht nog niet. Alles is mogelijk. We moeten hard blijven werken en geconcentreerd te werk gaan.”