Sebastian Vettels voorbereiding voor het komende seizoen kent een valse start. Tijdens de eerste twee testdagen kwam de viervoudig wereldkampioen slechts tot elf ronden.

Zijn testwerkzaamheden in Jerez zitten er na de tweede dag alweer op, omdat Daniel Ricciardo de komende twee dagen met de RB10 in actie komt. Vettel hoopt dat zijn nieuwe teamgenoot meer meters maakt. “We hebben niet veel kunnen rijden en moeten een aantal problemen oplossen”, vertelt Vettel.

“Het is bij dit soort forse regelwijzigingen gebruikelijk dat er wat problemen de kop op komen steken. Daar zijn die testsessies voor. Om problemen op te lossen. Het is belangrijk dat we de komende twee dagen meer meters maken om voorbereid te zijn voor de volgende test in Bahrein.”

Red Bull is niet het enige team dat een valse start kent in de voorbereiding voor komend F1-seizoen. Marussia kwam vanmiddag pas in Jerez aan met de nieuwe auto en ook Caterham en Scuderia Toro Rosso hebben nog weinig rondjes gereden. De overeenkomst is dat het hierbij vooral de Renault-teams lijkt te treffen, buiten Marussia om. De Russen rijden met Ferrari’s achterin.