Nico Rosberg start morgen in Japan van pole, heeft met de Mercedes de snelste auto van het veld en toch zou de Duitser er geen problemen mee hebben als het morgen gaat regenen. Rosberg haalt de prestaties van Mercedes in België aan, toen het team in de regen goed presteerde.

Die regen in Japan komt er zo goed als zeker, morgen tijdens de race. De kwalificatie van vandaag was droog en Rosberg revancheerde zich alvast voor zijn uitvalbeurt in Singapore. “Maar daar wil ik het niet over hebben. We zijn nu hier en willen winnen”, aldus de Duitser. “Het was een goede dag vandaag, waarin we een stap vooruit hebben gezet.”

“Vandaag verliep heel fijn. De auto is ontzettend lekker om mee te rijden en dat is helemaal leuk op een van de gaafste banen die er is. Er was veel grip, dus dat was super. We zijn zo goed mogelijk voorbereid op de regen: we verwachten dat het morgen komt. Heel erg is dat niet. Op Spa regende het ook en toen waren we heel snel.”

Ïk ben dus heel optimistisch. Als het regent kan het voor ons alleen maar beter gaan. De harde wind zal het wel een stuk moeilijker maken, maar het is goed dat beide auto’s op de eerste startrij staan. Als het droog is, is dat een voordeel maar in de regen al een stuk minder.”