Mark Webber heeft gemengde gevoelens overgehouden aan zijn vijfde plaats in Hongarije. Hij had op het podium kunnen staan, maar zijn kansen gingen in rook op door een verkeerde bandenkeuze.

Het begon in de slotfase van de race opnieuw te regenen en omdat het leek aan te houden, besloot Webber een pitstop te maken om zijn weg op intermediates te vervolgen. Een verkeerde keuze, aangezien het korte tijd later weer droog werd.

Er zat voor de Red Bull-coureur niets anders op dan nog een stop te maken. Hij finishte daardoor pas op vijftig seconden van winnaar Jenson Button. “Het was mijn eigen beslissing, maar die was onjuist. Ik had posities kunnen winnen, maar helaas zat ik mis”, aldus Webber.

“Had het maar drie of vier minuten langer geregend, dan had ik de goede beslissing genomen. Zo gaat dat nu eenmaal in dit soort races, er valt weinig aan te doen. Wel sta je voor schut als je na twee ronden weer moet stoppen.”

Webber koos eerder in de race wel op het juiste moment voor slicks, maar dat voordeel werd door zijn fout later weer tenietgedaan. “Wat ik net al zei, zo gaat het soms op een dag als vandaag. De juiste inschatting maken is en blijft moeilijk, zo bleek maar weer.”