Fernando Alonso kon dankzij een versnellingsbakprobleem maar zes ronden rijden in de ochtendtraining. ’s Middags was hij alweer sneller dan teamgenoot Felipe Massa en eindigde hij de training als vijfde.

“Gelukkig werd mijn programma hierdoor niet te veel door de war gehaald”, zegt Alonso over zijn bakprobleem. “In de eerste sessie ben je eigenlijk vooral bezig met het wennen aan het circuit. We hebben een eerste beeld kunnen krijgen van onze racesnelheid en de bandenslijtage. Daarbij moeten we niet vergeten dat de omstandigheden zondag een stuk anders zullen zijn dan nu. De situatie is verder niet veel anders dan in afgelopen races. Morgen moeten we een goede startpositie zien te veroveren, goed racen en het podium halen.”

Massa bleef uit de problemen en eindigde als achtste en zevende. “Hopelijk gaat het zondag nog beter. Ik ben erg tevreden met de racesimulatie die ik ’s middags reed”, vertelt de Braziliaan. “Het valt wel mee met de slijtage, dus veel pitstops zien we denk ik niet. Wel moeten we in de eerste stint voorzichtig omspringen met de zachte band met het oog op blaren.”