Dennis van de Laar en Max Verstappen bivakkeren de komende maand in de Verenigde Staten. De twee Nederlanders doen mee aan de eerste editie van de Floride Winter Series, een formulekampioenschap georganiseerd door Ferrari.

Naast de twee Nederlanders doen er coureurs uit alle windstreken mee, zo valt op te maken uit de tweets op het Twitter-account van de jeugdopleiding van Ferrari. Zo zijn alle coureurs uit Ferrari’s driver development van de partij. Naast Jules Bianchi zijn dat Europees F3-kampioen Raffaelle Marciello, Antonio Fuoco en de vijftienjarige Lance Stroll uit Canada. Ook IndyCar-coureur Simona de Silvestro doet mee.

Het kampioenschap begint op 22 januari met een testsessie op de oval van Homestead, waar getest wordt op circuit dat deels in het binnenveld ligt. Tijdens elk raceweekend vinden er drie races plaats.

25-27 januari:    Sebring
3-5 februari:      Palm Beach
12-14 februari:   Homestead (variant 1)
17-19 februari:   Homestead (variant 2)

Auto

Ferrari zet een geüpgrade Formule Abarth in voor het winterkampioenschap. de Tatuus FA10B, die inclusief coureur 525 kilo weegt en een motor achterin heeft liggen die 190 pk levert