Max Verstappen liet op de Nürburgring weer een sterke indruk achter. Na de eerste race te hebben gewonnen, moest hij in de tweede race in leidende positie de strijd staken vanwege motorpech. Ondanks de gridstraf van tien plaatsen voor de motorwissel behaalde hij in de derde race het podium.

 

“Ik had nooit verwacht van de twaalfde plek naar het podium te kunnen rijden. Hier ben ik superblij mee”, aldus Verstappen. “Het Van Amersfoort Racing team heeft de auto goed verbeterd ten opzichte van race 2 eerder op de dag.”

De 16-jarige coureur begon uitstekend aan de laatste race van het weekend. “Ik had een goede start en had me voorgenomen er vol voor te gaan. In de eerste bocht ging iedereen binnendoor en ik juist buitenom, om iets te proberen. Ik had niks te verliezen en het werkte. In de vierde bocht kon ik twee man tegelijk inhalen. Mijn eerste ronde was erg goed.”

En ook de rest van de race mag er zijn. Het kost hem enige moeite om Antonio Fuoco te verschalken, maar na een paar pogingen lukt het dan toch de derde plaats te veroveren. “Het is op de Nürburging heel moeilijk om in te halen. Mijn auto was erg goed en Fuoco leek ermee te worstelen. Dichtbij komen was geen probleem en met nog twee ronden te gaan, ging ik ervoor. Ik was van P12 naar P4 gereden en zo dicht bij het podium dat ik het wel moest proberen. Ik had niks te verliezen en was bereid vol risico te nemen”, vertelt Verstappen.

Kampioenschapsleider Esteban Ocon komt niet tot scoren in de derde race, maar behoudt een ruime marge op Verstappen, die de tweede race dus weer een nulscore moest incasseren. Ocon heeft nu 402 punten, Verstappen blijft met 325 punten op de tweede plaats, 10 punten voor Tom Blomqvist. De Formule 3-coureurs hebben nu even pauze. In het tweede weekend van oktober komen ze weer in actie op Imola.