Max Verstappen heeft zijn eerste zege in de autosport op zak. De zestienjarige Nederlander won de derde race van het raceweekend van de Florida Winter Series op het circuit van Palm Beach.

Ook Dennis van de Laar, die de allereerste race van Ferrari’s winterkampioenschap voor jong talent won in Sebring, liet zich opnieuw van de goede kant zien. De negentienjarige Zandvoorter eindigde in de eerste twee races als vierde en flankeerde na de slotrace Verstappen op het podium met zijn derde plaats.

Verstappen kende op Sebring al een goede start van het kampioenschap. In de eerste race reed hij al lange tijd aan de leiding, maar kon hij de zege niet binnenhalen. De Limburger blijkt een snelle leerling te zijn, want nu was het dus wel raak. Bovendien bevestigde hij opnieuw snel over één ronde te zijn, door in Palm Beach in de tweede kwalificatie pole te pakken voor de slotrace.

Er resteren nog twee raceweekenden in de Florida Winter Series. Allebei vinden die plaats op de oval van Homestead-Miami. Er wordt op twee verschillende varianten geracet, waarbij telkens gebruik wordt gemaakt van het parcours op het infield. Een van de twee varianten gaat ook deels over de oval.

Het derde raceweekend duurt van 12 tot en met 14 februari en het slotweekend vindt plaats van 17 tot en met 19 februari.