Sebastian Vettel schrok eventjes, toen hij na de eerste vrije training slechts de achtste tijd had genoteerd. ’s Middags zette hij orde op zaken en klokte hij de snelste tijd van de dag op de Nürburgring.

Vooralsnog wil het in zijn prille, maar succesvolle Formule 1-carrière nog niet vlotten tijdens de Grands Prix van Duitsland. Sebastian Vettel heeft al veel races gewonnen, maar nog niet zijn thuisrace. De Red Bull-coureur besteedt er zelf weinig aandacht aan en is meer bezig met de Pirelli-banden.

“Na de ochtendtraining was ik niet erg te spreken over de auto”, vertelt Sebastian Vettel. “Mercedes was snel, maar ’s middags was onze vorm verbeterd. We zien wel waar het op uitdraait. Ik ben nu in ieder geval gelukkig.”

GPDA

“Ik wil ook even duidelijk zijn over de bijeenkomst van rijdersvakbond GPDA”, vervolgt de drievoudig wereldkampioen uit Heppenheim. “De coureurs zijn blij dat Pirelli een nieuw type band heeft meegenomen naar deze race. Ik wil hun danken voor hun flexibiliteit en handelingssnelheid. Ze hebben in een paar dagen een oplossing weten te vinden. De omstandigheden waaronder we raceten in Silverstone waren niet ideaal, maar ik denk niet dat die problemen zich zullen herhalen.”

Mark Webber

Teamgenoot Mark Webber was ’s ochtends zijn teamgenoot nog te snel af. In de tweede vrije training werd hij derde, op anderhalve tiende achterstand op zijn teamgenoot. “Het ging vandaag goed en het was mooi dat het droog bleef”, vertelt Mark Webber. “Hierdoor konden we meters maken op het nieuwe rubber en de nieuwe band lijkt in orde te zijn. Pirelli heeft gedaan wat het kon doen en heeft ons banden gegeven die het hier goed zullen doen.”

“Het is nog te vroeg om te zeggen of het de prestaties van onze auto beïnvloed, maar vooralsnog rijden ze comfortabel.”