Sebastian Vettel heeft eindelijk zijn thuisrace gewonnen. In de slotfase spande het er nog even om, want Kimi Räikkönen zat in de nek van Vettel te hijgen. Daar is de Red Bull-coureur zich ook van bewust. “Gelukkig duurde de race zestig ronden, en niet 61.”

Sebastian Vettel begon als een speer aan de Grand Prix van Duitsland op de Nürburgring. Nog voor de eerste bocht had hij polesitter Lewis Hamilton al te pakken. Later stond hij alleen tijdens pitstops de leiding af, maar verder controleerde hij de race grotendeels. Tot de slotfase, toen Kimi Räikkönen op vers rubber op hem afstevende. De race zat er echter op voordat de Fin een aanval kon plaatsen.

“Ongelooflijk”, vertelt Sebastian Vettel na afloop op het podium. “Ik ben enorm gelukkig. Kimi reed op het einde erg hard. Hij zat op een andere strategie. Ik reed een solide en gecontroleerde wedstrijd en ben heel blij om eindelijk de Grand Prix van Duitsland te winnen. Ik genoot van het racen met Kimi en voelde hem dichterbij komen.”

KERS

“Daarvoor zat Romain Grosjean ook al dicht in mijn buurt. Halverwege de Grand Prix hield KERS er voor een paar ronden mee op. Gelukkig deed het het weer toen het nodig was, want het is een handig verdedigingsmiddel. Ik ben blij dat de race zestig ronden duurde, en niet 61.”

“De laatste ronden stond ik erg onder druk, en moest me echt concentreren op het racen en niet op het publiek. Ik wist dat Kimi eraan kwam. Het was heel zwaar. Lotus sprong erg goed op met zijn banden en deed dat beter dan anderen. Al met al is dit fantastisch. “