Red Bull reed vandaag 115 ronden en noteerde bovendien aardige tijden. En dat na een desastreuse winter. Regerend wereldkampioen Sebastian Vettel was daarom vandaag na de eerste twee vrije trainingen enorm opgelucht.

Daniel Ricciardo en Vettel noteerden in de eerste training de vijfde en zevende tijd. In de afsluitende sessie werd het Red Bull-koppel respectievelijk zesde en vierde. Niet verkeerd, gezien het gegeven dat beide coureurs tijdens de wintersessies vaker te voet terug gingen naar de pits, dan met de RB10.

“Dit ging heel goed. Wat een enorme opluchting”, vertelt Vettel na afloop van de tweede sessie. “Hier hebben we hard voor gewerkt. We hadden allebei niet veel problemen. De auto’s reden hun rondjes en de balans in de wagen was goed. Tijden zeggen op vrijdag nooit zo veel, maar het is beter om dan al vooraan te staan, dan achteraan. We weten dat we sneller kunnen, maar dit voelt al heel goed. Finishen op zondag blijft het belangrijkste.”

Ricciardo stelt dat Red Bull vandaag boven haar eigen verwachting presteerde. “We hadden eigenlijk verwacht wat verder van de top te staan”, aldus de Australiër in Melbourne. “Hopelijk wordt het gat niet groter. Als het gat minder dan een seconde blijft, dan gaat het beter dan verwacht. Ik wil niet te enthousiast zijn, maar vandaag was echt een goede dag voor ons. We hebben veel geleerd.”

“Ik weet dat het team er echt alles aan heeft gedaan, sinds de wintertests. We hebben vandaag zoveel mogelijk ronden gereden en dat hadden we niet verwacht. We zijn echt heel blij. Dit motiveert ons enorm en het bewijst dat we alle moeilijkheden die nog op ons pad liggen kunnen overwinnen.”