Sebastian Vettel heeft na de Grand Prix van Groot-Brittannië geen partij gekozen voor Mark Webber of de teamleiding van Red Bull. Vanaf de pitmuur werd in de slotfase van de race een teamorder uitgevaardigd.

Webber liet duidelijk zijn onvrede merken, terwijl teambaas Christiaan Horner de strategie van het team probeerde te verklaren door erop te wijzen dat hij aan het teambelang dacht. Vettel kiest voor de gulden middenweg.

“Ik heb geprobeerd Mark voor te blijven en hij trachtte me in te halen, daar is niets mis mee. Ik kan begrijpen dat het team liever ziet dat we ons koest houden, maar ook dat Mark graag tweede wilde worden. Hij was ook sneller”, schetst Vettel de situatie.

“En toen was daar de finishvlag en was ik zeker van de tweede plaats. Als we geen concurrenten van elkaar waren geweest, had ik hem wel voorbij gelaten, maar zo werkt het niet. Het laatste dat we zouden willen, is iets slechts voor het team.”

Vettel zegt niet te begrijpen waar alle ophef vandaan komt. “Als de situatie andersom was, zou ik ook graag als tweede zijn gefinisht. Het zou stom zijn elkaar in de haren te vliegen. Daar was dan geen sprake van, dus waarom alle ophef?”

“We waren met elkaar in gevecht, het was heus geen act die we opvoerden. Mark probeerde me op te jagen, maar het lukte hem niet om me te passeren. Meer is er niet aan de hand. Ik vind de hele discussie nogal amusant.”