Sebastian Vettel en Mark Webber gaan in VT2 verder waar ze de ochtendsessie hebben afgesloten. Bovenaan de tijdentabel. Het onderlinge verschil is verwaarloosbaar.

De baan is nog niet helemaal ingereden, want links en rechts schuiven coureurs, met name Romain Grosjean, nog net even voorbij de witte lijntjes. Behalve een flinke stofwolk heeft dat verder geen gevolgen. De banden hoeven ook niet meer zo gespaard te worden, dus zijn er veel blokkerende wielen te zien.  

De Red Bulls zijn aan het begin van de sessie direct snel onderweg, met Vettel voor Webber, en de orde blijft gehandhaafd na de overschakeling op de zachte banden. Vettel is een halve tiende sneller dan Webber. Mercedes sluit aan op een halve seconde. Ferrari nestelt zich daartussen.  

Als Grosjean eenmaal de ideale lijn heeft gevonden, klimt hij op naar de derde plek. Teamgenoot Kimi Räikkönen blijft op de achtste plaats steken. Als hij aan het eind van een snelle ronde op Jenson Button stuit, kan hij een touche maar net voorkomen. En ook bij de volgende poging komt hij de McLaren-coureur weer tegen in de laatste bocht.  

Charles Pic staat even boven beide Williams-coureurs en zelfs Force India-rijder Paul di Resta, maar als zij ook eenmaal zijn voorzien van het zachtere rubber, valt hij terug naar zijn gebruikelijke plaats vooraan de achterhoede. Het gat met Giedo van der Garde is wederom een krappe seconde, toe te schrijven aan de verschillende configuraties van de auto’s. De Nederlander blijft nog wel de Marussia’s voor. 

Bekijk hier de volledige uitslag