Mark Webber kan leven met de vierde plaats die hij behaalde tijdens de Grand Prix van Monaco. Niet dat hij er op voorhand voor zou tekenen, maar achteraf was hij best tevreden.

Teamgenoot Sebastian Vettel leidde de race, maar kende een probleem met zijn radio en kwam precies op het verkeerde moment de pitstraat binnenrijden. Red Bull kon toen al niet meer voorkomen dat Webber zijn geplande stop kwam maken.

Als gevolg daarvan was er nogal wat onrust onder de teamleden van Red Bull en moest Webber even wachten tot de mannen klaar waren om hem te ontvangen. De Australiër viel daardoor terug naar de veertiende plaats.

“Er lagen geen banden voor me klaar op het moment dat ik mijn pitstop maakte. Er was sprake van een communicatieprobleem, want het team riep me kort daarvoor nog naar binnen. Ik verloor veel posities en dat is in Monaco nooit een goed teken”, weet Webber.

Inhalen is er in de straten van Monte Carlo ook niet bij. Als gevolg daarvan reed de Red Bull-rijder de rest van de race achter anderen aan. “Dan is een vierde plaats aan de finish zo gek nog niet”, vervolgt Webber, die er wel in slaagde Kamui Kobayashi in te halen.

“Kamui is niet gemakkelijk te passeren. Ik reed ongeveer 25 ronden achter hem tijdens de race en denk dat hij alle hekken op het circuit wel raakte. Er is veel gebeurd in de tunnel dit weekend, maar ik slaagde erin een positie te winnen. De herstart hielp me, al verbaasde het me dat de lichten nog op groen sprongen.”