Mark Webber heeft tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië niet geluisterd naar de orders die hem over de radio werden meegedeeld. Webber reed kort achter teamgenoot Sebastian Vettel en Red Bull wilde geen ongelukken.

“Mark, het gat moet blijven zoals het is”, kreeg Webber via de radio te horen. De Australiër was in de slotfase van de race sneller dan Vettel, die op de tweede plaats lag en zijn banden probeerde te koelen op de rechte stukken.

“Vier of vijf ronden voor het vallen van de vlag werd me door de teamleiding verteld dat ik Sebastian niet mocht aanvallen, maar daar was ik het mee oneens”, meldt Webber, die als derde eindigde. “Ik ben tot het einde blijven vechten.”

“Stel dat koploper Fernando Alonso in de laatste ronde was uitgevallen, dan had ik misschien nog kunnen winnen ook. Vier of vijf ronden voor het einde begon een eenzijdig gesprek op mijn radio. Dat leidde me nog behoorlijk af. Ik was heus niet van plan met Sebastian te botsen.”

Teambaas Christian Horner ging er direct na de race nog vanuit dat Webber wel begrip zou tonen voor de situatie. “Onze boodschap was duidelijk: we moeten zoveel mogelijk punten scoren en willen niet dat onze coureurs elkaars dwarszitten.”

“Ik kan me voorstellen dat Mark er niet blij mee is, maar het laatste dat wij willen is een botsing tussen onze twee coureurs. We konden het onszelf niet veroorloven om in Silverstone veel punten weg te gooien. Vandaar dat we als team voor deze opstelling kozen.”

Ondanks de teamorders, die niet verboden zijn, mag Webber wat Horner en Red Bull betreft om het WK strijden. Of van een serieuze strijd nog mag worden gesproken, is gezien de enorme marge die Vettel heeft een tweede.

“Het is niet zo dat ik zelf wilde dat Mark achter Vettel bleef rijden, maar een beslissing van het team. Dat besluit werd genomen omdat dit het beste was voor het team. Soms doen deze situaties zich voor tijdens Grands Prix. Mark is verder vrij om zich in de titelstrijd te mengen.”