Mark Webber is zeker niet ontevreden met zijn tweede startplaats voor de Grand Prix van Europa. De Australiër kijkt terug op een goede kwalificatie in Valencia. “Maar daar verdien ik nog geen punten mee.”

Wel legde de Red Bull-coureur een solide basis voor misschien wel een goed resultaat. Teamgenoot Sebastian Vettel was twee tienden sneller, maar verder hoefde Webber niemand voorrang te verlenen.

“Het was best een goed rondje waarin ik mijn snelste tijd zetten. Er zijn zó veel bochten hier die je het liefst allemaal perfect wil nemen, maar dat kan bijna niet. Er zo snel mogelijk doorheen gaan, is veel belangrijker. Dat lukte aardig”, analyseert Webber.

De Red Bull-coureur had een tweede run nodig om tot de tweede tijd te komen. “Mijn kwalificatie verliep niet heel gemakkelijk, maar ik wist dat er meer aan zat te komen. Gelukkig kon ik dat ook waarmaken. Het is verder fijn om in de derde sector sneller te zijn dan Sebastian.”

Webber spreekt van een ‘goede dag’ voor Red Bull. “Het is altijd prettig om de eerste startrij te veroveren als er wordt getwijfeld aan de prestaties”, doelt hij op het beperken van de FIA van engine mapping. “We gaan morgen voor een herhaling, want dan staan er punten tegenover.”