*

Webber vecht zich terug tot vijfde plaats

Bouke van den Berg

Bouke van den Berg

12 mei 2013 17:23

Webber vecht zich terug tot vijfde plaats
Racepictures

De start blijft de achilleshiel voor Mark Webber. In de Grand Prix van Spanje reed de Australische Formule 1-coureur na een ronde buiten de punten, terwijl hij als zevende startte. Webber vocht zich in Barcelona terug naar de vijfde plaats.

Uiteindelijk finishte de Red Bull-coureur als vijfde, op negen seconden van teamgenoot Sebastian Vettel. Mark Webber erkent na afloop dat Ferrari en Lotus vandaag een maatje te groot waren voor Red Bull. “We hadden moeite met het vinden van snelheid en Ferrari en Lotus waren vandaag beter”, aldus de Australische F1-coureur. “Meer zat er niet in, zeker gezien het feit dat ik na de eerste bocht veertiende of vijftiende lag.”

Achter de feiten aan

“Ik heb mij dus aardig terug weten te knokken. We konden weer de race rijden zoals we die voor ogen hadden”, vervolgt Webber. “Toch liepen we op het gebied van de banden altijd wel een beetje achter de feiten aan. Datzelfde gold voor de snelheid. Zonder een goede racesnelheid bestaat er niet zoiets als de perfecte strategie.”

De Australiër weet dat er niet meer in zat dan de vijfde plaats, en is er daarom maar tevreden mee. Toch knaagt het wel een beetje aan Webber. “Ik ben blij met hoe ik heb gereden en met het feit dat we wat punten hebben gepakt”, vertelt hij over de tien punten die hij dankzij zijn vijfde plaats krijgt. “Het was alleen niet het resultaat waar we op hoopten.”

 Zesde

In het kampioenschap staat Mark Webber nu op de zesde plaats. Na zijn tweede plaats in de omstreden Grand Prix van Maleisië, toen teamgenoot Sebastian Vettel zich niets aantrok van opdrachten van het team, is dit Webbers beste resultaat van dit seizoen. In Australië eindigde Webber als zesde, in China viel hij uit en in Bahrein kwam hij als zevende over de streep.