Waar Sebastian Vettel voor de vierde maal dit seizoen de snelste tijd reed in de kwalificatie, vergezelt Mark Webber zijn teamgenoot in Turkije voor de eerste keer op de voorste startrij.

De Australiër kent tot nu toe geen bijster succesvol seizoen, maar in Istanbul liep het in de geklokte training in ieder geval voorspoedig met een tweede tijd. Al moest hij wel zijn meerdere erkennen in Vettel, die vrijdag nog crashte.

“Sebastian heeft het fantastisch gedaan. We weten hoe ongelooflijk snel hij kan zijn op zaterdag en dat liet hij opnieuw zien. Natuurlijk zou ik graag zien dat het verschil minder is dan vier tienden, maar deze auto’s zijn zeer complex om te besturen. Echt alles moet kloppen”, aldus Webber.

Dat beide teamgenoten samen van de eerste rij vertrekken, doet direct herinneren aan de race van vorig seizoen. De twee botsten in hun strijd om de koppositie. “We hebben ervan geleerd”, meent Webber. “Het zal niet nogmaals gebeuren, het racen is ook veranderd.”

“Met de introductie van de verstelbare achtervleugel is inhalen eenvoudiger geworden, waardoor het er minder intens aan toegaat. Dat is waar het vorig jaar mis ging. Als we opnieuw met elkaar in gevecht treden, dan moet de wijsheid van 2010 en de achtervleugel ons helpen.”