Een opvallende afwezige tijdens de presentatie van de MP4-28 in Woking was technisch directeur Paddy Lowe. Teambaas Martin Whitmarsh benadrukt dat hij dit jaar gewoon bij het team blijft. Wat er daarna gebeurt is nog onduidelijk.

Vorige week werd duidelijk dat Lowe met Mercedes heeft gesproken over een mogelijke managementfunctie. Het zorgde voor ongemakkelijke gesprekken met zijn leidinggevenden, maar leidde niet tot een breuk met zijn huidige werkgever McLaren.

“Het is zeker dat Paddy dit jaar nog deel uitmaakt van ons team”, zegt Whitmarsh. “Wat er na dit jaar gebeurt, is minder zeker. Daarover wordt ook druk gespeculeerd in de media. Maar ik verwacht dat we er snel duidelijkheid over zullen hebben.”

Volgens Whitmarsh koos Lowe er zelf voor om niet aanwezig te zijn bij de presentatie. “Hij vond het niet gepast om hier te zijn”, aldus Whitmarsh. “Er is veel publiciteit over de zaak en hij wil het team en zijn collega’s niet in verlegenheid brengen. Ik denk dat het goed is dat hij zich concentreert op zijn werk, maar het was zijn eigen keuze.”