Wat Martin Whitmarsh betreft mag de strijd tussen McLaren en Red Bull vanaf de Turkse Grand Prix definitief in alle hevigheid losbarsten. “We zijn er klaar voor”, klinkt het strijdlustig.

Sebastian Vettel was de eerste drie kwalificaties van het seizoen onaantastbaar, maar moest in de derde race van het jaar zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. Hij staat ruim aan kop in het WK, maar daar hoopt McLaren verandering in aan te brengen.

Whitmarsh heeft goede hoop de prestatie die in Sjanghai door McLaren werd neergezet te herhalen en stelt dat zijn team veel motivatie heeft gehaald uit die belangrijke overwinning. “De winst in China was een geweldige beloning voor al ons harde week”, geeft hij aan.

“We merken als team dat we onszelf per race verbeteren. Een betere motivatie bestaat niet, al brengt de terugkeer naar Europa nieuwe uitdagingen met zich mee. We zijn onszelf ervan bewust dat we onze snelheid in de kwalificatie moeten verbeteren en dat andere teams ook bezig zijn met aerodynamische pakketten voor aan hun auto.”

De teambaas weet dat McLaren het zich niet kan veroorloven stil te zitten. “We gaan tijdens de vrije trainingen in Istanbul enkele nieuwe onderdelen testen. Hopelijk brengen die ons dichter bij Red Bull. De snelheid waarmee we de auto ontwikkelen kan ons het WK helpen winnen.”